16 Ocak 2010 Cumartesi

Mavi MArgarita

Sevgili kokteyli mangalcı hissiyatıyle yaşayan takipçilerim...

Ordasınız biliyorum...

Şu an hissettiğim lezzeti de öncekiler gibi paylaşmadan duramayıcağım diyerek başlayacaktım ki bu seferki lezzet beni bile şaşırttı..

Mavi yani Blue Margarita lezzetini kelimelerle anlatmakta zornalacağım galiba.. Bardak etrafındaki tuzla, tekilla ve blue curacao liqoeur'un karışımı hafif buruk portakal aromasının masum tatlılığı, tekilla'nın derinliği ve tuzun lezzetiyle öyle bir karışmla sonuçlandı ki az kalsın lime juice'dan bahsetmeyi unutacaktım ama unutmadım gördüğünüz üzere. Alkol oranı da yaklaşık % 25.

Lezzetini anlatmak istiyorum ama anlatamıyorum. 100 puan verdim kendisine. Margaritanın iyisi mavisi şeklinde bir motto bile ortaya atabilirim şu an...
Tarife gelince:

İçindekiler:

Bir buçuk ölçü tekilla
Bir ölçü blue curacao liqoeur
Bir ölçü lime juice

Nasıl Yapılır?

Bardağınızın tepe kısmını (tercihen margarita bardağı ancak henüz o teknolojiye ulaşamadım) önce su ya da istediğiniz bir aromayla (ben lime juice ile yaptım) ince bir çizgi şeklinde ıslatıp sonra bir tuz öbeği üzerine döndürerek resimde de görülen tuz çizgisini oluşturun. Buz, tekila, blue curacao liqoeur ve lime juice'u karışıtırıp bardağınıza boşaltın..

Ben tekrar her yudumda "ahmm gnamm oo ye" şeklinde erotik sesler çıkartmaya dönüyorum.

Sağlıcakla kalın.. (Resmi takipçim olmasa da Lan!! ordasınız biliyorum)

Mangalcı Hissiyatıyla Kokteylci

2 yorum:

  1. bi dahaki sefere meyveli meyve sulu kokteyl yap onursal. egzotik meyvelerden.. ilgiyle takip ediyorum.

    YanıtlaSil
  2. Sevgili hs,

    Çok geç gördüm bu yorumunu. Takip ediliyor olmanın verdiği kıvançla bayağı bir araştırma yaptım ancak malzeme eksikliğinden mütevellit denemeye değecek bir şey bulamadım.

    Ancak en kısa zamanda gerekli malzemeleri temin edip tropik meyve ve meyve sulu kokteyllerle siz takipçilerimin karşısında olacağım.

    Sevgiler

    Mangalcı Hissiyatlı Kokteylci

    YanıtlaSil